Pénteken jobbára napos, gyengén gomolyfelhős idő várható. Szombaton is sok napsütésre számíthatunk, de elsősorban a déli országrészben időnként megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, a Dunától keletre néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 10 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható, majd erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, estétől északon néhol zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Hétfő többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, nyugaton és északon havas eső, főként a hegyekben hó is lehet. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.

Kedden északkeleten átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd ott is beborul az ég. Többfelé várható eső, az Alpokalján és északon havas eső, hó is lehet. Az északkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.