Kötelezővé tette a kötelékében dolgozó alkalmazottaknak a koronavírus elleni oltást a Magyar Honvédség – jelent meg péntek este a Hivatalos Értesítőben. A rendelet szerint az a honvédségi foglalkoztatott, aki eddig nem oltatta be magát – és nem mentesül valamilyen egészségügyi okból –, december 1-ig köteles felvenni az első adagot, vagy az egydózisú Janssen-vakcina esetén az egyetlen adagot.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy lehetővé teszik a munkaadóknak a kötelező oltás előírását. Hozzátette azt is, hogy az állami alkalmazottak esetében ezt el fogják rendelni. A részletszabályok csütörtök este jelentek meg a Magyar Közlönyben - emlékeztet a portál.

Az RTL Klubnak a munkavállalói szakszervezetek azt mondták, hogy alapvetően ellenzik a koronavírus elleni vakcina kötelezővé tételét az állami szerveknél.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke szerint most sincs elég rendőr és tűzoltó, és a kormány döntése miatt „nem lesz ki elvégezze a munkát.” A Független Rendőr Szakszervezet szerint ráadásul ez utat nyit azoknak, akik eddig is szerettek volna leszerelni, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtak, mert nem volt engedélyezve. A rendőrség átoltottsága jelenleg 68,9 százalékos.