Magyar Posta bélyegkiadásainak célja, hogy értéket közvetítsen és ezeket az értékeket minden magyar ember számára elérhetővé, hozzáférhetővé tegye. 

A Szentatya látogatása nagyon fontos esemény nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak határon innen és túl, ezért döntött úgy a vállalat, hogy tematikus személyes bélyeget ad ki az esemény tiszteletére.

OTS
Kép: OTS

„Krisztus a jövőnk” jelmondatot írták a bélyegekre

A Magyarországi Apostoli Nunciatúra közölte, hogy Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, apostoli látogatást tesz Magyarországon 2023. április 28. és 30. között. A látogatás jelmondata: Krisztus a jövőnk. Ez a mottó olvasható a hat bélyegből álló tematikus személyes bélyegív címletein is.

A bélyegújdonságon Ferenc Pápa fotója látható, mely a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia engedélyével kerülhetett a címletekre.

A szelvényes bélyegív a nagy érdeklődésre tekintettel az eredetéig tervezett 3000 példány helyett 5000 példányban készül

Április 27-től a készletek függvényében megvásárolható a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából. A limitált példányszámra való tekintettel az érdeklődőknek a Webshopot illetve személyes vásárlás esetén Budapesten a Filapostát (Budapest 5 posta, Bajcsy-Zsilinszky út 16, 1051) ajánlják.

Népszerűek a tematikus kiadványok

A pápa tematikájú bélyegek hazánkban és nemzetközi viszonylatban is igen népszerűek. A pápalátogatások alkalmával a Magyar Posta már hagyományosan bélyeget bocsát ki az alkalomhoz illően.

Ferenc pápa első alkalommal 2021. szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére látogatott Budapestre. Ennek az eseménynek a tiszteletére a Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyegblokkot adott ki.

2020-ban pedig Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóját köszöntötte a vállalat alkalmi bélyegblokk kibocsátásával.2014-ben két bélyegképet tartalmazó alkalmi bélyegblokkon emlékezett meg a Posta XXIII. János pápa és II. János Pál pápa szentté avatásáról, míg 2005-ben szintén alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékeztünk II. János Pál pápára. 1991-ben II. János Pál pápa magyarországi látogatása kapcsán szintén adott ki alkalmi bélyeget a Magyar Posta.