Magyar Posta egy hónapja levélben kereste meg az 1500 lakosúnál kisebb önkormányzatokat, hogy vegyék át a helyi posták üzemeltetését – írja a 24.hu.

Ha az önkormányzatok nem veszik át az üzemeltetést, akkor a postahivatalokat bezárják, a dolgozóknak pedig valószínűleg fel fogják ajánlani, hogy a környező településeken lévő hivatalok betöltetlen álláshelyein folytassák a munkát.

Május elsejétől zárhatják be a postákat a kistelepüléseken, de erről még az érintett hivatalok dolgozói sem tudnak.

Tavaly az energiaválságra hivatkozva több száz postahivatalt zártak be, amitől megnőtt a terhelés a bezárt postákhoz közeli helyeknél.

Zárva marad országszerte több mint 300 posta

A Magyar Posta átmenetileg szüneteltette országszerte 364 postahivatal működését az elszálló energiaköltségek miatt, azonban a társaság költségei továbbra sem teszik lehetővé a várva-várt újranyitást. Bejelentették, hogy egyelőre zárva is maradnak. Bővebben>>>

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely a Magyar Postáról elmondta, állami tulajdonú céget nem segíthetnek ki, mert az tiltott állami támogatásnak minősül és uniós büntetést vonhat maga után. Ezért 334 kisposta bezárása mellett döntött a tulajdonos, ami ezáltal költségcsökkentést eredményezett. Jelenleg nincs napirenden, hogy az állam kiszervezze a társaságot.

Gulyás Gergely elmondta, mikor lesz pénz

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délelőtt Kormányinfót tartott, amikor beszámoltak a kormány legújabb döntéseiről fogyasztóvédelmi kérdésekben, az intézményi távhő áráról, a vízhálózat felújításának tervéről és, hogy tervezik-e ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását. Bővebben>>>