Nehéz beszállni az informatikusokért folytatott küzdelembe, hiszen egy tapasztalt Java programozó a munkájáért akár havi bruttó 2 millió forint fizetést is elkérhet, míg egy szenior felhőmérnök juttatásai még ezt is bőven túlszárnyalhatják.

Az IT-szektorban a magas fizetések mellett az izgalmas feladatokat és a rugalmas feltételeket is elvárják a szakemberek – derül ki a Stylers információ-technológiai cégcsoport elemzéséből.

Azonnali elhelyezkedés és többmilliós fizetés

A Grafton toborzócég 2022-es felmérése szerint az IT területen állást kereső szakemberek 64 százaléka alig három hét alatt eljut az állásinterjútól az új munkáltató ajánlatáig.

Ebből is látszik, hogy milyen rendkívüli állapotok uralkodnak a hazai techpiacon:

  • a digitális transzformáció;
  • a szolgáltatások online térbe költöztetése;
  • a kiberbiztonság;
  • és a tartós home office munkavégzés feltételeinek megteremtése olyan égető feladatok, amelyeket a hazai cégek sem úsznak meg.

A feladatokhoz szükséges szakértelem megszerzése ugyanakkor hatalmas kihívást jelent:

az IT-vezetők szerint az esetek közel kétharmadában a szakemberhiány akadályozza az új technológiák bevezetését.

A programozók kaszálnak igazán nagyot

A tavalyi felmérések szerint a legkiemelkedőbb fizetés továbbra is a szoftverfejlesztőket várja:

  • Full-stack Developerként bruttó 1,5-2 millió forintot;
  • Java Developerként bruttó 1,3-1,9 millió forintot;
  • Software Architect pozícióban pedig akár a bruttó 2 millió forintot is meghaladhatja a havi fizetés.

Egyre nagyobb a kereslet ugyanakkor az üzleti IT területen jeleskedő szakemberek iránt: a Data Scientist és a Data Engineer állások betöltésére is milliós juttatásokért toboroznak.

A legtöbbet pedig a Cloud Architectek kereshetik a hazai piacon

Ezért a tudásért versenyez tehát a legtöbb vállalat jelenleg, ugyanakkor az is látszik, hogy egyre több társterületről próbálnak munkaerőt átszervezni a cégek.

IT-szabadcsapatok építhetik a jövő rendszereit

Az informatikai területekre is igaz, hogy

azok lehetnek a jövő munkaerőpiacának sztárjai, akik rugalmasak, agilisak, azaz kiváló az alkalmazkodóképességük és több szerepkörben is képesek helytállni.

Egy jól átgondolt képzési rendszerrel pedig a cégek akár a meglévő munkavállalók fejlesztésével is képesek lehetnek az egyszerűbb IT-feladatok elvégzésére. 

Egyre népszerűbb ugyanakkor az egy-egy projekthez kölcsönzött fejlesztők bevonása. Sőt, akár egész csapatok is csatlakozhatnak átmenetileg egy céghez, amíg felépítenek egy digitális szolgáltatást, vagy informatikai rendszert.