A Magyar Orvosi Kamara a negyedik járványhullám miatt úgy döntött, hogy nem rendezi meg a november 27-ére kitűzött küldöttgyűlését.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebookon osztotta meg Kásler Miklós miniszter utasítását, amiből kiderül, hogy a kamara ha akarná sem tudná megtartani a rendezvényét.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt írja, „az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos növekedése miatt szükséges csökkenteni a koronavírus fertőzés kockázatait, és megelőzni a koronavírus világjárvány továbbterjedését, ezáltal biztosítani szükséges az élet, egészség, vagyon- és jogbiztonság védelmét, az egészségügyi intézményi működés stabilitásának garantálását”.

Ezért a miniszter megtiltotta az egészségügyi ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények, így különösen a szakmai konferencia, a szakmai nap, a szakmai fórum, a szakmai előadás, a szakmai továbbképzés, a szakmai tanfolyam és tréning személyes jelenléttel történő megtartását. Vagyis gyakorlatilag az ágazatba tartozó mindennemű esemény megrendezését. Az utasítás rögtön hatályba is lépett, és visszavonásig érvényes - írja a lap.