Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone a karbonlábnyomának csökkentése részeként jelentette be egy évvel ezelőtt, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló energiával fogja üzemeltetni európai hálózatát, ezáltal egy olyan zöldenergiával működő hálózatot létrehozva, amely a jövőben is fenntartható módon fog növekedni.

A vállalatcsoport tagjai mára teljesítették ezt a vállalást, így mostantól a teljes európai Vodafone hálózat és a vállalatcsoport működéséhez szükséges egyéb villamosenergia-szükségleteket is megújuló energiából fedezik. A közlemény kiemeli, hogy a vállalást a Vodafone Magyarország teljesítette elsőként: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta kizárólag szél- és vízenergián alapuló szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A közleményből kiderül, hogy ezt a "paradigmaváltást" Afrikában 2025-ig szeretnék véghezvinni.

Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója a bejelentés kapcsán kijelentette: 2021. július 1-jétől a Vodafone ügyfelei Európa-szerte azzal a tudattal vehetik igénybe a szolgáltatásaikat, hogy azok teljes mértékben megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával működnek. Ez a vezérigazgató szeirnt jelentős lépés azon céljuk felé is, hogy 2030-ra a cég a globális szén-dioxid-kibocsátását nettó nullára csökkentse. Utóbbit a vállalat 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatára is kiterjeszti.