A tájékoztatás szerint az OECD központjában, Párizsban tartott rendezvényen a szervezet elfogadta a GVH és az OECD közös Regionális Oktatási Központjának (ROK) 2022. évi beszámolóját, jövő évi programterveit, amelyeket Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke mutatott be a versenybizottságnak – közölte az MTI.

A regionális oktatóközpont a két szervezet, az OECD és a GVH szakmai hátterére építve nyújt támogatást a versenyjog és a versenypolitika területén, elsősorban a kelet-, délkelet- és közép-európai országok versenyhatóságai számára. Magyarország így vezető szerepet játszik a régión belül az átmeneti gazdaságok fejlesztésében való részvétel és technikai segítségnyújtás területén.

A versenyhéten a GVH a tagállami tapasztalatok megvitatására szolgáló kerekasztal rendezvényeken öt témában ismertette a magyar jogalkalmazást az OECD tagországi szakértői előtt.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke a ROK jelentőségéről szólva úgy fogalmazott: az OECD és a GVH közös Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központja növeli Magyarország nemzetközi elismertségét, erősíti a régiót, továbbá olyan versenyfelügyeleti feladatokat érintő naprakész tudást, eredményes vizsgálati és elemzési módszereket, nemzetközi versenyhatósági tapasztalatokat összpontosít, amelyekből Magyarország és a kiszolgált régió minden lakosa közvetlenül profitálhat.