Egyelőre nem jelent meg a Vas utcában a hallgatók által várt Vidnyánszky Attila elnök és az általa vezetett kuratórium tagjai. Az SZFE új vezetését a hvg.hu is kereste, a kialakult helyzet értékelésére kérje őket, de kuratórium tagjai megértést kértek és nem kívántak nyilatkozni, Vidnyánszkyt pedig elfoglaltságai miatt nem tudták elérni a portál beszámolója szerint.

Az SZFE Hallgatói Önkormányzata az épület előtt összegyűlt újságíróknak felolvasta a követeléseiket, mely gyakorlatilag az egyetem autonómiájának garantálását, valamint az új szenátus és kuratórium lemondását követeli.

Az Alapítvány kuratóriuma pedig az MTI-nek küldött egy közleményt, melyben elfogadhatatlannak és felelőtlennek tartják a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetőinek lemondását.

Úgy vélik, az egyetem autonómiája nem sérült, a jogi helyzet egyértelmű és világos, az alapítvány a hatályos jogszabályok mentén dolgozik, és erre szólították fel az egyetem dolgozóit és hallgatóit.

Az egyetem vezetőinek biztosítaniuk kell az oktatás megkezdését, az épületek, az infrastruktúra biztonságos működését és - különösen a jelenlegi járványhelyzetben - a hallgatók és a dolgozók egészségét. Az SZFE vezetőinek feladata és felelőssége, hogy folytassák munkájukat és biztosítsák az egyetem jogszerű, biztonságos működését.