Ma változik a budapesti tömegközlekedés menetrendje az október 23-ai munkaszüneti nap és a fővárosi rendezvények miatt - írja az MTI a A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatására hivatkozva.

Ideiglenes megállási tilalom van érvényben szerda éjfélig a Szalay utcában és a Vajkay utcában. Szerdán egész nap a Liszt Ferenc tér környékén, az esti órákban az Akadémia utcában, a Báthory utcában, a Balassi Bálint utcában, a Széchenyi felső rakparton, a Markó utcában, a Szemere utcában, a József körút Corvin-közhöz közel eső szakaszán, a pesti alsó rakpart Margit hídhoz közel eső szakaszán, valamint a Trefort utca és a Bródy Sándor utca egy-egy részén. Lezárják a forgalom elől a Pollack Mihály teret, a Bródy Sándor utca egy szakaszát és a Corvin köz - József körút - Baross utca - Szentkirályi utca - Bródy Sándor utca útvonalat.

QP | Quality Placement

A BKK járatai szerdán az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, a 3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár. A lezárások miatt ma a 2-es villamos a Közvágóhídtól a Kossuth Lajos térig közlekedik, a 15-ös és 115-ös módosított útvonalon jár, a 70-es és 78-as troli végállomását pedig a Kálmán Imre utcába helyezik át.

A MÁV-Start pedig azt közölte, hogy szerelvényeik ma az ünnepnapi menetrend szerint járnak. A forgalomra tekintettel azt kérik, hogy az utasok online vásárolják meg vonatjegyüket.