Szerdán késő estére többnyire 16, 23 fok közé hűl le a levegő. Csütörtökre virradó éjszaka derült, csapadékmentes idő várható. Gyenge marad a légáramlás. Hajnalra általában 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között valószínű.

QP | Quality Placement

Pénteken kezdetben csak a Nyugat-Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak, másutt fátyolfelhős, napos idő lesz, majd délutántól Dunántúl-szerte erősebben szűrt lehet a napsütés, a nyugati és északi határvidéken pedig erőteljessé válik a gomoly-felhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor, zivatar is valószínű. A Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló és megélénkül a szél, zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 27 és 31, a Dunántúl nyugati és északi tájain 24 és 27 fok között várható.

Ezt már olvasta? Az USA-ban több helyen rendkívüli állapotot hirdettek.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna.