Arató Gergely DK-s képviselő az azonnali kérdések során azzal fordult a miniszterelnökhöz:  egy egész ország meglepődött, amikor Orbán arról beszélt pénteken, hogy ő egy bérből élő magyar állampolgár. A portál szerint azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán erre úgy reagált, hogy a képviselői, miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette: azt megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Hangsúlyozta: ő nem tőkejövedelemből, hanem bérből élő ember.

Arató ezután azt mondta: nem aggódunk Önért, fordulhat családi segítségét. Felemlegette, hogy 1,1 milliárdos osztalékot vettek ki Orbán apjának az állami építkezésekre is szállító cégéből

A kormányfő erre azt mondta: hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer. Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként. Hozzátette: “számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

Az RTL Klub híradója a minap emlékeztetett: a képviselői alapilletmény kétszer nőtt a járvány kitörése óta, így Orbán Viktor is nagyjából bruttó 220 ezer forinttal keres többet havonta, mint a járvány kitörésekor - összesen bruttó 2 millió 717 ezer forintot.