A tesztek számának növelését, iskolák korlátozását (nem feltétlenül online oktatással  hanem akár órákon is kötelező maszkviseléssel), focimeccsek zárt kapus megrendezését, ahol lehet home office elrendelését, nem jelentette be (Orbán Viktor - a szerk.)

Van azonban különleges jogrend, ingyen parkolás, határzár és bezárt szórakozóhelyek ellenére kijárási tilalom. Sok, sok alibi, látszatintézkedés - írja a szakember a Facebookon, aki szerint "nálunk a forgatókönyvet a vírus írja".

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, és arra kérik az Országgyűlést, hogy ezt 90 nappal hosszabbítsa meg.

Ezen kívül

  • rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek, ha kell pénzbírságot szabnak ki, azokat a helyeket pedig, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal be fogják zárni.
  • Az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken lehetetlen kikényszeríteni, ezért a szórakozóhelyeket bezárják.
  • Éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe, vagyis éjfélig mindenkinek haza kell érnie.
  • A tömegközlekedési eszközökön a zsúfoltság mérséklése érdekében a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el.
  • A parkolást ingyenessé tették.