Az atomerőművel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslat azt tartalmazza: az Országgyűlés tudomásul veszi a meglévő blokkok további üzemidő-hosszabbítását, ami az ország energiaszuverenitási, klímavédelmi és ellátásbiztonsági céljait szolgálja.

A kormányzati előterjesztés indoklásában emlékeztetnek arra, hogy az eredetileg harmincéves üzemidőre tervezett blokkok meghosszabbított üzemeltetési engedélye 2032 és 2037 között jár le. Műszaki szempontból azt valószínűsítik, hogy "a 20 éves további üzemidő-hosszabbítás is megalapozható lesz".

Szintén a kormány kezdeményezésére módosítanák az atomenergiáról szóló törvényt és egyes kapcsolódó törvényeket egyebek mellett az atomenergia-felügyeleti szerv eljárásainak hatékonyabb lefolytatása érdekben. 

Napirenden szerepel a villamos energiáról, valamint a földgázellátásról szóló törvény kormány által javasolt módosítása is, amelynek célja olyan innováció ösztönzése, ami elősegítheti a földgáz-infrastruktúra fenntarthatóságát, költséghatékonyságát, emellett támogatja a hidrogén betáplálását a működő földgáz-infrastruktúrába.

Tárgyalják a képviselők az egyes bányászati és gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló kormányzati javaslatot, ennek célja többek között a szénhidrogén-kitermelés ösztönzése.

Megvitatják a képviselők a 2026-ig szóló 5. Nemzeti Környezetvédelmi Programot, amelynek végrehajtásával olyan intézkedések valósulnak meg, amelyek "a teremtett világ védelmével összhangban elősegítik Magyarország környezeti állapotának javítását".

A hulladékgazdálkodással összefüggő egyes törvények módosítása a kiterjesztett gyártói felelősséggel függ össze, vagyis azzal, hogy a jövőben a gyártó viseli a pénzügyi felelősséget a termék hulladékkezelésért.

Uniós jogharmonizációval indokolja a kabinet az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények terjedelmes módosítását. Ez a javaslat tartalmazza a 10 napos apasági szabadság bevezetését.

Az egyes állami sportcélú közfeladatok ellátásának rendjéről és szervezeti kereteiről szóló törvényjavaslat létrehozná az önálló költségvetési forrással rendelkező, állami tulajdonú Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökséget az egyes állami sportcélú ingatlangazdálkodással, valamint a magyar sport országos szakmúzeumának működtetésével kapcsolatos közfeladatok ellátására.

Tárgyalják a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos egyes törvények módosítását azzal összefüggésben, hogy a Magyar Honvédség Parancsnoksága a Honvéd Vezérkar elnevezésre változik.

A napirenden utolsóként szerepel a NATO koszovói békefenntartó műveletében (KFOR) történő magyar katonai szerepvállalásról szóló beszámoló, illetve az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat vitája.