Megállíthatják az élelmiszerboltok forgalmának csökkenését a SZÉP-kártyás vásárlások, miután

Tavaly február 1. és július 1. között a K&H SZÉP-kártya költések 26 százalékát fordították az ügyfelek élelmiszervásárlára, ami azt mutatja, hogy a kártyabirtokosok jelentős része élt ezzel a lehetőséggel.

Használja okosan SZÉP-kártyáját: most szépen bevásárolhat

Az új, immár napvilágot látott SZÉP-kártya rendelet elsősorban a vásárlóknak nyújt segítséget, akik a szállodai, a vendéglátóipari és a pihenési szolgáltatások mellett hamarosan már a kisebb-nagyobb bolti bevásárlást is intézhetik SZÉP-kártyával. Mutatjuk a legfontosabb szabályokat és feltételeket, augusztustól mi mindenre lesz még jó a SZÉP-kártya. Bővebben>>>

Egyre több helyen fogadják el

A hideg élelmiszervásárlás újbóli bevezetése mellett az is segíti a juttatás felhasználását, hogy idén januártól ténylegesen megszűntek az alszámlák,

az év első 5 hónapjában 3,4 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le SZÉP-kártyával, mint tavaly ugyanebben az időszakban, akkor azonban élelmiszervásárlásra is fel lehetett használni.

  • Az év első öt hónapjában több mint 12 milliárd forintos forgalom volt a SZÉP-kártyán,
  • és május végén több mint 7 milliárd forint keret állt rendelkezésre.

Emellett az elfogadóhelyek száma is fokozatosan emelkedik, ami szintén segíti a juttatás felhasználását, országosan több mint 40 ezer helyen használható a SZÉP-kártya.

Felébredtek az alvópénzek, sikeres akció volt

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő alvópénzeket. Bővebben>>>