Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,0 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2016. január-márciusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Márciusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,9 százalékkal nőtt. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 1,9, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,5 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene 7,6 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer- (7,3 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (5,2 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (3,9 százalék), a használtcikk- (3,5 százalék), a bútor-, műszakicikk- (3,1 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben (2,2 százalék).

Az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 55 százalékkal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés. Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 5,0 százalékkal nőtt.