Azok, akik február 14-ig nem kapták meg az adóvisszatérítés összegét, az adóból visszajáró összeget az szja-bevallásukban igényelhetik vissza - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

A politikus az MTI szerint közölte azt is, hogy minden jogosultnak jár a családi adóvisszatérítés, ez a joga senkinek sem veszhet el. A pénzt a bevallás beérkezésétől számított harminc napon belül, de legkorábban 2022. március elsején utalja ki az adóhivatal.

Beszámolt arról is, hogy lezárult az adóvisszatérítés első körének a kiutalása, február 14-ig több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a gyermeket nevelő szülők.

Azok is az szja-bevallásukban érvényesíthetik az adóvisszatérítést, akiknél a munkáltatóktól az adóhivatalhoz beérkező adatok ellentmondásosak vagy hibásak, például a családi kedvezmény adatait a munkáltató nem minden hónapra, hanem csak szakaszosan közölte, vagy a szülők ketten együtt több családi kedvezményt vettek igénybe, mint ami a gyermekek után a jogszabály alapján járna.