Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Akinek a családipótlék-folyósítási adatokból az adóhivatal ismeri a belföldi bankszámlaszámát, a postai címét, semmi teendője nincs. Az adatok helyességét az úgynevezett VISSZADO nyilatkozat megtekintésével ők is ellenőrizhetik. A többi szülő is nagyon egyszerűen a pénzéhez juthat, csak ki kell tölteniük a VISSZADO-t, amelyen az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges adatokat kell feltüntetni - mondta Izer.

December 7-ig több mint 380 ezer nyilatkozat érkezett, de még vannak, akiktől a családi adó-visszatérítéshez adatokat vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A napokban azoknak a szülőknek küld tájékoztatást az adóhivatal, akik a családi adókedvezményt év közben érvényesítik, így az visszatérítésre is jogosultak, de a kiutaláshoz szükséges legfontosabb információ (jellemzően a bankszámlaszám vagy a pénz postai kézbesítéshez szükséges cím) nem áll rendelkezésre.

A VISSZADO-nyilatkozat kitöltése csak néhány perc, de aki ezt idén elmulasztja, az csak jövőre, az szja bevallásában kérheti a családi visszatérítést, vagyis a 2021-ről szóló szja-bevallás benyújtásától számított harminc napon belül, de legkorábban március 1-től kapja meg a pénzt - írja az MTI.

Ráadásul azok, akik az idén megspórolják a nyilatkozat kitöltésére fordított néhány percet, jövőre némi többletfeladattal fognak szembesülni, hiszen az adóhivatal által elkészített bevallási-tervezetet ki kell egészíteniük a kiutalási adatokkal - fogalmazott Izer Norbert.