A hitelintézeti törvény a szavatoló tőke 5 százalékában korlátozza a hitelintézetek nem banküzemi célú ingatlan befektetéseinek az értékét. Ebbe azonban nem tartoznak bele a felszámolási, illetve végrehajtási eljárások során megszerzett ingatlanok, amiket a jövőben hat éven belül kell értékesíteniük.

Egy másik bizottsági indítvány a szén-dioxid-kvóta kereskedelméhez kapcsolódó uniós szabályokat honosítja, és teszi átláthatóvá ezt a tevékenységet. Így kvóta árverezésekor ajánlatot csak az tehet, aki árutőzsdei szolgáltatás nyújtására jogosító engedéllyel rendelkezik.

A bizottság a távszerencsejáték-törvényt módosító javaslathoz is nyújtott be módosító indítványt, amely a pénzmosás-ellenes szabályok szerinti ügyfél-azonosítás új módját vezeti be, amely a távszerencsejáték szervező és a játékosok részére is jelentősen megkönnyíti az azonosítási eljárást. Az új módszer szerint a szervező, a leendő játékos által az online regisztráció során megadott adatok helyességét a személyiadat- és lakcímnyilvántartó adatbázis elektronikus megkeresésével ellenőrizheti. Ha a nyilvántartó az adatok helyességét megerősítő üzenetet küld a szervezőnek, az ügyfél-azonosítást a szervező sikeresen elvégezte és további levélváltásra, egyéb ellenőrzésre - a játékos azonosítása érdekében - nincs szükség.

A közigazgatási adatbázis lekérdezése a kiskorú játékosok kiszűrésére is különösen alkalmas, több uniós tagállamban (például Franciaországban, Finnországban) is sikerrel alkalmazott módszer. A magyar nyilvántartóban nem szereplő játékosokra a továbbiakban is a pénzmosás megelőzéséről szóló törvénynek, a személyes megjelenést nem kívánó ügyfél-azonosítási szabályai alkalmazandók.