Nem kell annyit kutakodnia azoknak, akik pálmaolajmentes, fairtrade, vegán és bio termékeket szeretnének vásárolni az üzletekben.

Tudatos Vásárlók Egyesületének Android és iOS platformokon egyaránt elérhető applikációja eddig abban segítette a fogyasztókat, hogy felismerjék a termékek egészségre és környezetre gyakorolt hatásait, és hogy könnyen felmérjék, melyik termék milyen vegyszereket tartalmaz. Májustól azonban csaknem 500 élelmiszeripari termék kapott pálmaolajmentes, Fairtrade, vegán és bio minősítést - közölte a fogyasztóvédelmi szervezet. 

Az új funkcióval  könnyedén beszerezhetőek a környezetkímélő, de a méltányos kereskedelemből származó termékek, a pálmaolajat nélkülöző élelmiszerek is. Az élelmiszer- és szépségipar annak olcsósága miatt, gyakorlatilag mindenben megtalálható, aminek előállításához növényi zsír vagy olaj szükséges. A megnövekedett pálmaolaj-szükséglet miatt egyre nagyobb földterületeket sajátítanak ki az ipari termelés miatt, ezzel veszélyeztetve az adott régió biodiverzitását.