Az elmúlt év végére 47 920 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 1231 milliárdos bővülés a harmadik negyedév végéhez képest - adta hírül a Magyar Idők az MNB adataira hivatkozva. Éves összehasonlításban 3278 milliárd forint a gyarapodás.

A háztartások továbbra is szeretik készpénzben felhalmozni a vagyonukat. Ezt bizonyítja, hogy óriási tempóban, 208 milliárd forinttal nőtt a lakosság kezén lévő készpénzállomány, ezenfelül 255 milliárddal ugrott meg a látra szóló betétek állmonya.

QP | Quality Placement

Régiós összehasonlításban kifejezetten jómódúak a magyar háztartások, mármint akkor, ha a kötelezettségekkel csökkentett pénzügyi vagyont vesszük alapul. Az Eurostat 2016-os adatai szerint a magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona a GDP 104,4 százaléka volt. A horvát háztartásoknál 87,5, a cseheknél 81,3, a szlovéneknél 70,7, a lengyeleknél 65,4, a románoknál 50,8, a szlovákoknál 41,2 százalék ez az arány. Ausztriában és Németországban viszont megközelíti a 130 százalékot.

A fotó forrása: Napi.hu

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!