A Magyar Közlönyben megjelent határozat 110 milliárd 626 millió forintot osztott szét a központi költségvetésben szereplő Gazdaság-újraindítási programokból (GÚP-ból). Legtöbbet - 30 milliárd forintot - a nem állami felsőoktatási intézmények kaptak (ilyennek minősülnek a nemrégiben alapítványi formába áttett egyetemek is). A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 27, 6 milliárd forinthoz jutott, a Közép-Duna menti térségfejlesztési feladatokra pedig 14,2 milliárdot biztosított a kormány. Végül a nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek 7 milliárd, míg a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok 5,4 milliárd forinthoz jutottak.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló kalapból 10,7 milliárd forintot osztott ki a kormány. A két legnagyobb tétel a következő: egyházi működési, program és fejlesztési támogatások 5,4 milliárd, a kiemelt sportegyesületek támogatása pedig 3,4 milliárd forint.

Ezt követően a kormány több kiadási tételt csökkentett az idei büdzsében, míg össze nem jött  8,6 milliárd forint, amit azután szétosztott. Elvett  - egyebek mellett - a Paks II. Atomerőmű Zrt. tőkeemeléséből 3,7 milliárdot, továbbá a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter (PTNM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó egyéb gazdasági társaságok forrásjuttatásaiból is 4 milliárd forintot. Legtöbb pénzhez ezekből a Közép-Duna menti térségfejlesztési feladatok jutottak, 7,7 milliárd forinttal. (Így erre a célra összesen 21,9 milliárd támogatást hagyott jóvá most a kormány).