A Zrínyi Miklós és mártírtársai 1566-os, törökök elleni hősi helytállásáról ismertté vált vár az – országosan 18 kastély és 12 vár fejlesztésével járó – Nemzeti kastély- és várprogram részeként, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 2,063 milliárd forintos támogatásával újult meg.

Országszerte folytatódik a nagyszabású várépítés

Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a kulturális beruházás révén erősödik az egész térség és a helyi közösségek identitása. Bővebben>>>

Egész évben látogatható, új attrakciókkal vár

A Dél-Dunántúl egyik legmeghatározóbb – a 2016 óta a Nemzeti emlékhely címet viselő, idén pedig az Év emlékhelye díjban részesült – műemlék egész évben látogatható új attrakciókkal bővült:

  • Megújult a várkert, a várfalsétány, interaktív kiállítás létesült.
  • A korábban használaton kívüli kazamata épületébe új múzeumi funkciókat telepítettek.

A Dél-Dunántúlon jelentős turisztikai célpontként a Zrínyi-várba sok magyar és külföldi turistát várnak, amivel fellendülhet a térség idegenforgalma is.

Szigetváron a gyógyfürdő és a vár komplex turisztikai csomagot kínál a városba érkezőknek, éppen ezért e létesítmények további folyamatos fejlesztése napirenden marad.

Fejlesztik a gyógyfürdőt, négycsillagos szálloda épül

Vass Péter, Szigetvár polgármestere elmondta, hogy négy különböző projekt kapcsolódott a vár fejlesztéséhez az elmúlt tíz évben

  • látogatóközpont épült,
  • megújultak a sétautak, az utcabútorok,
  • a vár mellett lévő tó, a kazamatasor,
  • új kiállítótér, vendéglátóhely és konferenciaterem jött létre.

A város és a térség további turisztikai fejlesztését szolgálja, ha a jövőben a helyi gyógyfürdő fejlesztése is megvalósul, hozzá kapcsolódóan négycsillagos szálloda épül, továbbá a település megközelíthetősége is javul az M60-as autópálya meghosszabbításával – sorolta a terveket a polgármester.