A portál több üzemeltetővel is beszélt, akik vagy elfogyó készletekről vagy hosszú sorokról számoltak be.

Az RTL Klub is arról ír, hogy akadozó üzemanyagellátásra panaszkodnak autósok és benzinkutasok, van olyan töltőállomás, amelynek be kellett zárnia, mert kifogytak a készletei.

A nagykereskedőkre is vonatkozik a 480 forintos hatósági ár, ezért a veszteségek miatt többen nem szállítják le a megrendeléseket.

Közben az üzemanyagok nyomott ára vonzó a külföldi vásárlóknak és fuvarozóknak, az autópályákon található kutakon a gázolaj forgalma megugrott.

Szerdán a benzin nagykereskedelmi ára 41 forinttal emelkedett, pénzektől pedig újabb 46 forintos drágulás érkezik. A Holtankoljak.hu szerint piaci áron 640 forintba kerülne egy liter 95-ös benzin.

A gázolaj két lépcsőben 66 és 77 forinttal emelkedett szerdán, illetve fog majd pénteken. Így 717 forintot kellene fizetni érte az árstop nélkül.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke lapunknak tegnap arról beszélt, hogy ha nem sikerül tető alá hozni az iráni atomalkut és nem indulnak meg az olajszállítások, az ukrán háború elhúzódik és marad az ársapka a jelenlegi szinten, akkor nem lesz olyan üzemanyag-nagykereskedő, aki kiszolgálja Magyarországot.