A megnövekedett energia- és alapanyagárak, a csökkenő turizmus és vendégszám miatt bezárt a Rákóczi úti Hauer Cukrászda és Kávéház. A bejelentést a cukrászda tette közzé a Facebook-oldalán hétfő éjjel - vette észre a hvg.hu.

A vendéglátóhelyet 1890-ben alapította Kazilek Nándor, majd hat évvel később bekövetkezett halála után az üzletet az özvegy új férje, Hauer Rezső vette át. A cukrászda folyamatosan fejlődött, saját bonbonokat is készített, a leghíresebb terméke az ananászos-tejszínhabos krémes volt.

A második világháború utáni államosítás 1949 decemberében a Hauer cukrászdát is utolérte: az állami Cukrászati Gyárhoz került, majd 1956-tól a VIII. kerületi Vendéglátóipari Vállalat üzemeltette. Ekkor a neve a közeli színházról Erkelre változott, és azt is viselte 1970-ig. A rendszerváltás után több tulajdonosváltáson átesett, végül 2017-ben nyitott újra új befektetőkkel.

A legendás cukrász unokája is dolgozott itt cukrászként - ifjabb Hauer Rezső cukrász-zenész azonban arról is híres, hogy róla írta Fenyő Miklós a Hungária Multimilliomos dzsesszdobos című számát.