Dabóczi 2015 óta töltötte be a BKK vezérigazgatói tisztségét. Ezt megelőzően, 2006 óta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (korábban KHEM és GKM) dolgozott tanácsadóként, illetve a Közlekedési Helyettes Államtitkárság főosztályvezetője volt.

A jövőben a főváros pénzügyeiért felelős Bagdy Gábor feladatai is változnak. "A BKK részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve szofisztikus magyarázatai folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik. A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízom meg" - idézi a portál Tarlóst.

A főpolgármester továbbá közölte még: "A Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az EBRD-vel, de ez a szerződés továbbra is érvényben van. "A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik szerződést, kivitelezői szerződést egy szállítóval. Több határidő módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a minap hosszú vívódást követően a BKK igazgatósága".

A főpolgármester-helyettes korábban azt közölte, hogy a fővárost nem érte anyagi kár a projekt leállításáról, valamint, hogy ő és Tarlós István az egészről semmit sem tudott, ezen állítások igazságtartalma kétséges lehet.