A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért munka meghatározása a következő: Debrecen, Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW-gyár kódneve) infrastruktúra fejlesztés V. ütem, északi bekötőút és a hozzá kapcsolódó kerékpárutak, csapadékvíz elvezető rendszer, műtárgyépítési, valamint közvilágítás kivitelezési munkák. A bekötőút maga 2x2 sávos és 612 méter hosszú. Építeni kell még hidat és támfalat is. Az építési idő 365 munkanap.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben mélyépítésből legalább nettó 1 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő július 1. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

A Napi.hu május közepén írt arról, hogy a rendelkezésre álló 1 milliárd 395 millió forintnál csak drágább ajánlat érkezett, ezért eredménytelen lett a debreceni BMW-gyár északi bekötőútjára kiírt közbeszerzés. Ilyen még nem volt, pedig sokat nyert nagy cégek is tettek ajánlatot.

Tavaly november közepén pedig arról adtunk hírt, hogy Debrecen városa indoklás nélkül visszavonta a BMW gyárának északi bekötőútjára kiírt közbeszerzést. A hónap végén viszont - a két héttel ezelőtti visszavonás után - Debrecen városa újra kiírta a BMW-gyár északi bekötőútjára a közbeszerzést. Erre érkeztek a túl drága ajánlatok.