A közbeszerzési felhívást az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzésiközlönyben.

A Napi.hu november közepén írt arról, hogy Debrecen városa indoklás nélkül visszavonta a BMW gyárának északi bekötőútjára kiírt közbeszerzést. A visszavonási közlemény mindössze a közbeszerzési törvénynek arra a passzusára utalt, amely szerint az ajánlatkérő az eljárást megindító felhívást az ajánlattételi határidő lejártáig visszavonhatja. Az ajánlattételi határidő az ajánlattételi felhívásban december 3. volt.

A közbeszerzés meghatározása változatlan: "Debrecen, Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW-gyár területe) Infrastruktúra fejlesztés V. ütem, északi bekötőút és a hozzá kapcsolódó kerékpárutak, csapadékvíz elvezető rendszer, műtárgyépítési, valamint közvilágítás kivitelezési munkák."

A majdani nyertesnek - egyebek mellett - meg kell építenie egy erősen terhelhető, 1,1 kilométer hosszú 2x2 sávos, és egy kevésbé terhelhető 921 méteres utat. A kerékpárút hossza 444 méter.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben mélyépítésből nett 1 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő december 28. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30 súlyszámmal szerepel.

A Napi.hu augusztusban írt arról, hogy a debreceni BMW-gyár infrastruktúra-fejlesztéseihez további 9 milliárd 864 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Ez a pénz útfejlesztésre fordítható, a 2018. novemberi kormányhatározatban - erre a célra - szereplő 44 milliárd 115 millió forinton felül.