A magyar Spar új boltok nyitása mellett korszerűsítési program keretében sorban újítja fel az egységeit. Most befejeződött a nyíregyházi Interspar felújítása, amelyre 4 milliárd forintot költött az országszerte több mint 600 üzlettel rendelkező, a múlt évben 7,2 százalékos növekedéssel közel 792 milliárd forintos árbevételt elérő boltlánc. 

„A változó fogyasztói elvárásoknak megfelelően a nyíregyházi egységünkben is kiemelt helyre kerültek az egészségtudatos táplálkozást segítő élelmiszerek, köztük a bio- és diabetikus termékek” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője a nyíregyházi áruház korszerűsítéséről. 

A hipermarket teljes körű megújítása során az eladótér új berendezéseket kapott: modern hűtőbútorokat, zöldséges állványokat, pékségbútorokat és kasszákat. Az üzlet végében került kialakításra a tej- és a mirelitosztály, ahonnan az italosztályon át vezet az út a kasszákig, ahol a készpénzes és a bankkártyás vásárlást egyaránt lehetővé tevő önkiszolgáló pénztárgépek is vannak. Az eladótérben ledes világítás gondoskodik arról, hogy minél kevesebb energiát fogyasszon a bolt, emellett a hűtéstechnikát környezetkímélő rendszerre cserélték, a modern hűtők pedig ajtókkal felszerelve érkeztek. A nyíregyházi hipermarket újjáépítése során az Spar online boltjára is gondoltak: A személyes áruházi átvétel során a vásárlók heti hat napon keresztül, hétfőtől péntekig 08:00 órától 20:00 óráig, szombaton pedig 08:00 órától 18:00 óráig kétórás idősávokban vehetik át az online leadott rendelést.