Az Ukrán Postával egyeztetnek az oda címzett küldemények szállítására szolgáló útvonalak kialakításáról. A küldeményeket várhatóan közúton fogják szállítani Lengyelország, Szlovákia, Lettország és Románia érintésével - közölte a Magyar Posta az MTI érdeklődésére..

A tájékoztatás szerint jelenleg még tart a szervezés és az előkészítés, a küldemények várhatóan jövő héten indulhatnak meg.

Az eddigi információk alapján az Ukrán Posta lehetőségeihez mérten ellátja feladatait, és határozott kérése, hogy ne álljon meg a küldemények áramlása - tájékoztatott a Magyar Posta Zrt.

A különböző futárcégek is intézkedéseket vezettek be a kialakult helyzet miatt.

Az elsősorban webáruházak csomagjait szállító Packeta például arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a kialakult helyzetre tekintettel felfüggeszti a csomagszállítást Ukrajnába és Oroszországba. Mint fogalmaznak, "az ukrán helyzet heves és kaotikus", ezért azt javasolják partnereiknek, hogy állítsák le az Ukrajnába történő csomagküldést. Közölték, hogy azokat a csomagokat, amelyek már a Packeta hálózatában vannak, visszaküldik a feladóknak.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.