Tátrai Bernadett, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. vezérigazgatója részt vett a lakástakarék-rendszer 25 évvel ezelőtti hazai bevezetésében, majd több, jelentős pénzintézetben betöltött vezető pozíciója után, 2017. január óta az idén 25 éves Fundamenta elnök-vezérigazgatója - idézi a kinevezésről szóló közleményt az MTI.

A szövetség elnökeként Tátrai Bernadett célja, hogy elősegítse az európai lakástakarék szektor fejlődését, és támogassa  az európai uniós pénzügyi szabályozási döntések előkészítése során - emelték ki.

Tátrai Bernadett a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt évtizedek során számos európai országban, köztük Magyarországon is bebizonyosodott, hogy a lakástakarék rendszer képes hozzájárulni a pénzügyi rendszer biztonságos és fogyasztóbarát működéséhez, a lakossági lakásfinanszírozás dinamikus növekedéséhez.

A közlemény szerint az európai polgárok nyolc uniós tagállamban - Ausztriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Luxemburgban, Romániában és Szlovákiában - élhetnek a lakás-takarékpénztári megtakarítások előnyeivel. Ezekben az országokban összesen közel 40 millió lakás-előtakarékossági szerződés él, amelyek több mint ezermilliárd euró szerződéses összeget jelentenek.   

A European Federation of Building Societies hitelintézetek és egyéb lakásfinanszírozást elősegítő és támogató intézmények szövetsége. Célja, hogy előmozdítsa a lakástulajdon gondolatát, valamint támogassa a szövetség tagjai közötti kölcsönös tájékoztatást és a tapasztalatcserét a lakásfinanszírozás, a
lakáspolitika, a szabályozás területén.