Az ünnepnapokkal kapcsolatban Heiszler Gabriella azt mondta, hogy a karácsonyi dömpingre való felkészülés ma már lényegében rutin, mégis szeptembertől heti ütemezésű megbeszéléseket tartanak.

Húsvétkor a nagypénteki zárva tartás felborította a rendet, a szervezés extrém nehéz. Nyilván a vásárlók is érzik a tömeget csütörtökön és szombaton. A legnagyobb kihívást a friss áru biztosítása okozza a húsvét utáni keddi, szerdai napokra - írja a Világgazdaság.

Az ügyvezető szerint kétségtelenül egyszerűbb lenne ha  a nagypénteki szabadnap helyett december 24-et adta volna meg a kormány, de ez is csak egy olyan peremfeltétel, amelyhez alkalmazkodni kell.

A vezető elégedett a forgalom növekedésével, amely 9,1 százalékos volt tavaly. Mivel hasonló árréssel dolgoztak, mint korábban, az előző évi 15,7 milliárd forintról 19,4 milliárdra ugró profit a növekvő keresletnek tudható be.

A Spar változatlanul hosszú távon tervez Magyarországon, de nem esik jól, ha lemultiznak, hiszen regionális nagyvállalat vagyunk, három megfogható osztrák család a tulajdonos. Ausztrián és hazánkon kívül Horvátországra, Szlovéniára és Észak-Olaszországra koncentrál a cégcsoport, teljesen más működési modellről és struktúráról van szó, mintha egy ötven-hatvan országban jelen lévő vagy tőzsdén jegyzett vállalatról lenne szó - mondta.

A képen egy OMV-kúton működő Spar látható. Forrás: OMV.