Szerdán - néhány nap pihenő után - újra emelkedik csökken az üzemanyagok ára: literenként most bruttó 3 forinttal lesz drágább a benzin, így 341 forintra kerül majd átlagosan. A gázolaj ára most nem változik, így átlagosan 351 forintért lehet tankolni a hazai kutakon - számolt be a Holtankoljak.hu.

Legutóbb a múlt pénteken változtak az üzemanyagárak: akkor a benzin ára 2 forinttal csökkent, így a literenkénti átlagár 338 forintra mérséklődött, a gázolaj ára nem változott, és literenként 351 forint maradt.

Ezt előtt, június 1-től pedig - miután a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség megemelte a tagi hozzájárulás mértékét, az úgynevezett készletezési díjat - a benzin és a gázolaj ára is bruttó 2-2 forinttal nőtt a hazai töltőállomásokon.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.