Hatoldalas levélben fordult a Magyar Utazási Irodák Szövetségéhez (MUISZ) a 105 tagot számláló Facebook Utazásközvetítők Érdekvédelmi Csoportja - írja a Magyar Idők.

Az írásban azt kifogásolják a hazai tulajdonú, utazásközvetítéssel foglalkozó irodák, hogy a patinás szakmai szövetségben nem megfelelő a magyar kis- és középvállalkozások érdekeinek képviselete, mert a MUISZ utazásközvetítő bizottságában túlnyomórészt külföldi cégek képviselői töltik be a vezető pozíciókat.

A csoport arra is felhívja a figyelmet, hogy a Green Holidays csődje után komoly bizalmi válság alakult ki mind az utazásszervezők, mind pedig az utazásközvetítők körében.

A csoport tagjai attól tartanak például, hogy ha nő a vagyoni biztosíték mértéke (a vagyoni biztosítékról itt olvashat részletesen), akkor az sokkal nagyobb terhet jelent a kisebb magyar cégeknek, mint a nagyobb külföldi vállalkozásoknak.

A névtelen levélre Erdei Bálint, a MUISZ elnöke válaszolt, aki "boldog, hogy azok a cégek, akik semmilyen feladatot nem vállalnak a szervezetben és nem is tagjai annak, meghatározó tényezőnek tartják a szövetséget. Tisztelettel várja őket a tagok sorában".