A BKV közlése szerint a cégnél eddig 604 igazolt fertőzöttről tudnak, közülük 122-en jelenleg is betegek - írja a Népszava. A vállalatnál február 19-e óta 67 új aktív esetet találtak, közülük heten súlyos tünetekkel kerültek kórházba, egy ember pedig életét vesztette. A vállalatnál március elejéig öt halálos áldozatról tudnak.

A közel 1600 embert foglalkoztató Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) is meglódult az új fertőzöttek száma: míg február utolsó hetében 11 aktív fertőzöttről tudtak, március elején már 22 igazolt koronavírusos alkalmazottról és 19 fertőzésgyanús esetről számoltak be. Így összesen hetvenöt megbetegedés történt, és ketten belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) azt a tájékoztatást kapta, hogy 400 fertőzöttet tartanak számon a mintegy 37 ezer MÁV-dolgozó között. 158 kollégájuknak pedig fertőzésgyanú miatt kellett karanténba vonulni. Ehhez képest tavaly júniusban, az első hullám idején még csak három betegről tudtunk, de ők sem munka közben fertőződtek meg - mondta Meleg János, a VSZ elnöke.

A Déli pályaudvar néhány nap alatt valóságos fertőzésgóccá alakult, egy nap alatt négy vezénylőtiszt betegedett meg az állomáson, március elsejére viszont már 21 főre emelkedett az ott dolgozó, igazolt fertőzöttek száma. A MÁV-nál is vannak már halálos áldozatok, az év eleje óta három dolgozó vesztette életét a fertőzés szövődményeiben.