A Lidl Magyarország folyamatosan bővíti az áramkúthálózatát, ma már 100 áruház parkolójában lehet tölteni a villanyautókat - közölte a boltlánc.

Az érintett üzletek parkolóiban összesen 183 töltőállomáson, 417 töltőpont várja az autósokat. A cég töltőhálózata megújuló energiaforrásból származó zöld áramot biztosít.  Az egyszerűbb töltés érdekében a Lidl egy okostelefonos alkalmazást is bevezetett, mellyel egy gyors regisztrációt követően az állomáson történő maximum 30 perces töltési folyamat azonnal elindítható.

A felhasználóknak egy interaktív térkép is rendelkezésére áll, amelyen az összes fővárosi és mind a 19 megyében elérhető e-töltőállomás pontos elhelyezkedése megtalálható, elérhetőséggel, töltési teljesítménnyel, valamint a töltők üzemeltetési idejével együtt.

A hálózat bővítésén folyamatosan dolgozunk, hogy a szolgáltatás mihamarabb minden üzletünknél elérhető legyen- mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A diszkontlánc tulajdonosa, a német Schwarz-csoport is egyre több áramkutat létesít:  a cél, hogy a 2022-es gazdasági év végéig mintegy 6200 új elektromos autótöltő pontot telepít kiskereskedelmi áruházaihoz Európa-szerte, így hozzávetőlegesen 13.000-re növeli az elektromos járművek töltőhálózatában található elektromos töltőpontok számát.