Az online tanfolyam több modulból áll, melyek különböző alapanyagok köré csoportosulnak. Minden egyes modul három egymásra épülő videóból tevődik össze úgy, hogy az alapvető technológiától kezdve a komplexebb receptekig haladva dolgozza fel az egyes témákat.

Az első videó kifejezetten technológia alapú, a másodikban szintén a technológián van a hangsúly, de már főzési tippek is vannak, a harmadikban pedig ötvözésre kerülnek az előző két videóban megtanultak egy komplett étel elkészítése során. Az online főzőtanfolyam előnye, hogy a videók segítségével könnyedén, saját tempóban és időbeosztásban lehet megtanulni főzni akár a nulláról, minden előzetes tudás nélkül, illetve a videók bármikor visszanézhetőek, és a receptek is elérhetőek.

Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője azt mondta:

"A Lidl online főzőtanfolyam elindításával olyan könnyed, mégis egyedi tartalmat kínálunk, melyre itthon még nem volt példa. Külföldön az ilyen jellegű mesterkurzusok rendkívül népszerűek, de fontos különbség, hogy azok csak térítés ellenében érhetőek el. A mi célunk ezzel szemben az, hogy a tanfolyamunk által megszerezhető, rendkívül magas színvonalú tudást mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegyük.