A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A beruházás megnevezése: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának kivitelezése.

Ennek keretében - egyebek mellett - a következő munkákat kell elvégezni:

  • új lovas és terápiás oktató-fejlesztő-kiképző épület kivitelezése (összesen nettó 13 128,91 négyzetméter helyiség-alapterülettel),
  • új szállásépület kivitelezése (összesen nettó 1 951,9 négyzetméter helyiség-alapterülettel),
  • elbontandó 1 755 négyzetméternyi épület,
  • új biogáz üzem építése,
  • szintetikus textil-homok keverékű taposóréteggel ellátott beltéri lovaspályák építése,
  • füves taposóréteggel ellátott kültéri lovaspálya építése.
A A nyertesekkel március 21-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen a veszprémi Vemév-Szer Építő - és Szerelőipari Kft. és a fővárosi Swietelsky Magyarország Kft. is.

Több munkát is nyert a Fejér-B.Á.L.

A Napi.hu márciusban a következő olyan közbeszerzésekről adott hírt, amelyekben a Fejér-B.Á.L. (is) szerepelt.

Miután csak egy ajánlat érkezett a közbeszerzési felhívásra, nem kezdődhet el a Zánkai Erzsébet-tábor fejlesztésének a második üteme. Az egyetlen ajánlattevő a Mészáros Lőrincék Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-je volt, amely korábban is dolgozott a táborban.

A Mészáros Lőrinc és gyerekei Fejér-B.Á.L. Zrt.-je fejlesztheti tovább a fonyódligeti gyerektábort, nettó 773 millió forintért. Korábban már nyert a cég ugyanitt egy közel 4,5 milliárdos munkát.

A felcsúti, Mészáros Lőrinchez is kötődő Fejár-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a győri Euro Generál Zrt. (több kézen is átment a története során, tavalyelőtt ősz óta a Fejér B-Á.L. Zrt.-nél vannak a többségi részvényei) építheti meg az MTK Utánpótlás-nevelési Központját, nettó 6 milliárd 899 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 6 milliárd 431 millió forint volt.