A közbeszerzes eredménytelenségét az ajánlatkérő Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A második ütemben feladat lenne, a tábor sportlétesítményeinek és szabadtéri programhelyszíneinek fejlesztése, az ezen létesítményekhez kapcsolódó akadálymentesítést célzó beavatkozások kivitelezése, továbbá a sportpályák és játszóterek felújítása/bővítése, az akadálymentesítés és - a projekt dokumentációban megjelölt helyeken - az infografika kiépítése. A közlemény kitér arra is, hogy a projekt első üteme, vagyis a meglévő strand lidósítása, a partvédmű felújítása és a strandi vizesblokkok felújítása sikeresen lezajlott. A projekt finanszírozója az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP).

A közbeszerzés azért lett eredménytelen, mivel arra csak egy ajánlat érkezett, ezt a Fejér-B.Á.L. Zrt. adta be. Az eljárás az uniós rendnek megfelelően zajlott.

A Napi.hu tavaly február elején írt arról, hogy a felcsúti Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. és a nagykanizsai Szabadics Építőipari Zrt. folytathatja a Zánkai Erzsébet-tábor felújítását, nettó 1 milliárd 261 millió forintért. Ez a két cég ugyan itt már nyert egy több mint 16 milliárdos megbízást. A fonyódligeti tábort is a Fejár B-Á.L újíthatta fel, nettó 4,5 milliárdért.

A gyerektáborokat az állam az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak adta, amely a Kiss-Rigó László püspök vezette szeged-csanádi egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóé.