Útjára indult a Közért+ online piac, amely hazai minőségi élelmiszereket és egyéb termékeket kínál és szállít szerte az országban. A magát egyetemi startupként definiáló webshop a Digitális Termelői Piac program keretében alakult meg és célja, hogy nagyobb hatékonysággal kerüljenek bele a kereskedelmi csatornákba, mint más piaci szereplők.

A Pénzcentrumnak adott interjújában Czermann János vezérigazgató kiemelte, szerinte azért más a Közért+, mert a termelők digitális integrációjával képesek nagyobb volumenű értékesítéshez hozzásegíteni a gazdákat, hogy egységben tudják értékesíteni a termékeiket. Tehát, egy gazda boldogabb, ha kevés partner számára tudja értékesíteni a portékáját, mintha soknak, hiszen kevesebb az értékesítési feladat, kevesebb az adminisztráció, olcsóbb a folyamat - véli Czermann.

"Éppen ezért nekünk küldetésünk, hogy sok-sok termelőt, előállítót összeszervezzünk, integráljunk, és a minőségbiztosítási rendszerünknek köszönhetően akkora egységes árualapot képezzünk, amire a partnereknek szüksége van. Ez a volumen arra is lehetőséget biztosít, hogy a szűken vett üzleti racionalitást háttérbe szorítva a méltányos kereskedelmi elvek szerint szervezzék meg a beszállói hálózatot: járjon jobban a beszállító itt, mint máshol".

A 95 százalékban hazai termékeket forgalmazó webshop már Budapest és Pest megye mellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, és Csongrád-Csanád megye egyes településeire, a nyári szezonban Veszprém, Somogy megye egyes településeire is vállal kiszállítást. Terveik szerint értékesítésük volumene 2022-re megközelítheti a nagyobb kereskedelmi láncok online forgalmát.