Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legújabb kutatások és szakértői vélemények megerősítik, hogy a vásárlók számára egyre fontosabb a gyors és hatékony vásárlási élmény, minimális várakozási idővel. Az új mobil, pénztárgép nélküli, a legmodernebb mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerekkel felszerelt konténer-áruház éppen erre kínál megoldást.

Az üzletben történő vásárlás rendkívül egyszerű: a belépéshez a vásárlóknak elég csupán elindítaniuk egy applikációt, a vásárlótérben szabadon a polcokról összegyűjteni a termékeket, majd boldogan távozni. A fizetés a háttérben, az applikációhoz kapcsolt bankkártyával történik a távozást követően. A Kende Retail Operation Kft. kizárólagos forgalmazóként mutatta be az üzletet, amelyet a Digital-Media Hungary konferencián próbálhatták ki először az érdeklődők.

Fizetni senki nem szeret, így mindannyian a lehető legkevesebb időt szeretnénk a kasszánál eltölteni. A technológia ma már lehetővé teszi, hogy várakozás nélkül fejezhessük be a vásárlást, hiszen minden szükséges folyamat a háttérben történik a már megszokott biztonság mellett. Ez az, amikor a check-in a check-out is egyben - mondta Szász Ferenc, a Mastercard üzletfejlesztési igazgatója.

A vásárlás valóban élményszerű, hiszen a kiválasztott termékeket akár rögtön a saját táskánkba is pakolhatjuk, a belépéshez használt applikáció pedig a kassza nélküli fizetésről gondoskodik a számunkra. Ehhez azonban tudnia kell, hogy milyen termékeket választottunk, amit mesterséges intelligenciával vezérelt kamerák és súlyérzékelők segítségével határoz meg. Mindezt adatvédelmi szempontból - GDPR-nak megfelelő - módon teszi, a kamerák arcot nem rögzítenek.