Rejtélyes körülmények között eltűnt a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából az a tájékoztató, amely Tiborcz Istvánnak (Orbán Viktor miniszterelnök vejének) egyik nagy értékű európai uniós pályázatának adatait tartalmazta - írja a 24.hu.

Tiborcz István tavaly június 23-án személyesen nyert el több mint 35 millió forint vissza nem térítendő brüsszeli támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodásra térjen át, és fenntartsa azt. Ez eltűnt, mintha ott se lett volna, ugyanakkor felkerült egy másik Tiborcz által elnyert pályázat.

Eszerint személyesen nyert el idén április 17-én majdnem 116 millió forint vissza nem térítendő támogatást ismét arra, hogy ökológiai gazdálkodásra térjen át, és fenntartsa azt. A projekt helyszíne ezúttal Budapest. Azt nem tudni, a fővárosban hol gazdálkodik Tiborcz István, vagyis hol fog biogazdálkodásra váltani.

A portál a furcsa pályázatokkal kapcsolatban megkereste a kormányzati pályázati portált felügyelő Miniszterelnökséget, kérdéseiket némi halogatás után továbbították az agrárminisztériumnak.