Az Auchan magyar leánya 2016. november 1-jétől bérfejlesztést hajt végre az alkalmazotti státuszú, vagyis mindazon munkavállalója körében, akik a szervezeti hierarchia szerint nem igazgatósági és nem menedzseri munkakörökben dolgoznak a magyarországi Auchan áruházakban, a vállalat logisztikai és budaörsi központjában. A bérfejlesztésnek köszönhetően mintegy 5 400 Auchan munkavállalónak átlagosan 14 százalékkal emelkedik a bruttó alapbére.

A most bejelentett lépéssel az Auchan Magyarország 1,5 milliárd forintot fektet be magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésébe. A 2015. október 1-jén életbe lépett, 1,2 milliárd forint értékű béremeléssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre, melynek köszönhetően ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére.

A lépést az áruház vezetése és a KASZ is üdvözölte: a szakszervezet szerint a kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a jelentősebb béremelésre.

További kedvezmények

A bejelentett alapbéremelésen felül az Auchan Magyarország számos egyéb, béren kívüli juttatással, dolgozói vásárlási kedvezménnyel, kiterjesztett szociális védőhálóval, amelynek részét képezi az élet-, betegség- és balesetbiztosítás is, versenyképes jövedelmet kínál munkatársainak. Az Auchannál a bérfejlesztést követően az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme - ami magába foglalja az alapbér, különböző pótlékok, túlóra, prémiumok és az egyéb béren kívüli juttatásokat is -  226 ezer forint. Emellett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz, melynek keretében részesülnek a vállalat teljesítményének eredményéből.