Állítólag a felújítási munkák közben lopott el bérleteket 10 millió forint értékben a bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról. Erre pedig az illetőnek azért volt lehetősége, mert az építési munkák közben több alkalommal is áramkimaradás volt az épületben. Az áramszünetek alatt pedig a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált - írja a Blikk. 

A lap szerint a nagy mennyiségű bérlet eltűnését április 27-én vették észre, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai pedig azonnal feljelentést is tettek. A lapnak egy városházi forrás megerősítette a lopást. A tettes olyan éves BKV-bérleteket emelt el a széfből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. Úgy gondolják, a tolvaj értékesíteni akarja a bérleteket, mert más, nehezen eladható dolgokat nem vitt el a széfből. A Főpolgármesteri Hivatal a szóban forgó bérletek sorszámait leadta a BKK-nak, ezért az ellenőrök kiszűrhetik az ellopott és illegálisan eladott darabokat, ami után a bérlet használójának büntetést kell majd fizetnie. 

A Főpolgármesteri Hivatal a lappal közölte: "A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget. Ismeretünk szerint a rendőrség megkezdte a vizsgálatot, és az eset miatt természetesen belső vizsgálat is indul. A folyamatban levő rendőségi nyomozásra tekintettel további információt jelenleg nem tudunk adni. A bérletek pótlása már folyamatban van.”