Az 1994-ben indult, 2017. szeptember 4-ig Concorde Alapkezelő Zrt. néven működő társaság mára az ország legnagyobb független alapkezelőjévé vált a mintegy 600 milliárd forintnyi vagyon kezelésével.

A cégcsoport nemcsak az intézményeknek, hanem ma már elsősorban magánszemélyeknek is nyújt kiemelt szolgáltatásokat, akik átlagosan 235 millió forintnyi befektetéssel rendelkeznek.

Három lehetséges pozíciója lehet a befektetőnek, eldöntheti, hogy vesz, megtart vagy elad. Ebből a buy-hold-sell (vétel-tartás-eladás) hármasból a Hold Alapkezelő Zrt. mindig is a hosszú távú pozíciók megtartására fókuszált. A befektetési szemléletünk alapja a szigorú kockázatkezelés mellett az alacsony forgási sebesség, a pozícióink hosszú távon való tartása. A buy-hold-sell hármas középső tagja a hold, azaz tartás a név alapja, ráadásul a hold szónak magyarul is van jól megfogalmazható tartalma, ezért esett erre a névre a választásunk - mondta el az új név és arculat bevezetése kapcsán Szabó László, az Alapkezelő elnök-tulajdonosa.

Az új névvel új cégmottóra is váltott a vállalat: Van élet a Holdon - adta hírül a Hold Alapkezelő.