A Decathlon szerint a vasárnapi boltzár eltörlése logikus lépés volt, ami vásárlók számára mindenképpen előnyt jelent, hiszen így talán enyhülhetnek a már-már elviselhetetlenné vált szombatok - írj a portál.

A dolgozókkal kapcsolatban azonban kissé más a helyzet, mert már azok a munkavállalók is inkább a nyitva tartás ellen vannak, akik egy éve még felháborodtak a döntés miatt, hiszen hozzászoktak a heti egy fix szabadnaphoz. Ezért az ő szempontjukból negatív a fogadtatás. A sportáruház forgalmat nem vesztett, ugyanakkor nagyon sokat költöttek a plusz kasszákra, a logisztikai rendszer átalakítására, és a parkolók bővítésére.

A cég árpilisban még biztosan nem nyit ki hiszen először szeretnék kikérni a dolgozóik véleményt, ráadásul erre a hónapra már a beosztás is készen van. Legkorábban májusban nyithatnak egységesen, viszont lehet, hogy szűkített időben.

Ezzel szemben a Hervis egyértelműen üdvözli a vasárnapi nyitva tartás tilalmának feloldását. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy mind a 27 hazai üzletüket a lehető legrövidebb idő alatt felkészítsék a vasárnapi vásárlók kiszolgálására.

A menedzsment tájékoztatása szerint a Hervis a 2015-ös évet stabil forgalomnövekedéssel zárta. Az online értékesítésből származó bevételek aránya is nőtt az éves forgalmon belül: 2015 első felében például mintegy 43 százalékos növekedést produkált ez a csatorna az előző év hasonló időszakához képest.