A debreceni a műfüves pályát 800 millióból fedik le

Nettó 800,6 millió forintból épít sportcsarnokot a Debreceni Labdarúgó Akadémia, a meglévő műfüves pályát "befedésével" - derül ki a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglalóból, amelyet az mfor.hu szúrt ki.
Domokos László, 2018. június 17. vasárnap, 14:40
Fotó: Pixabay

A tervezett új épület helyén jelenleg egy meglévő, megmaradó műfüves labdarúgó pálya található. A feladat pedig ennek a meglévő pályának a lefedése oly módon, hogy téli körülmények között is biztosított legyen az edzés. A csarnok 4340 négyzetméteres alapterületű lesz, a legnagyobb belmagassága 14,3 méter, vázszerkezete pedig acél, homlokzata hőszigetelt - derül ki a dokumentumból.

A kiírásra mindössze 2 ajánlat érkezett, de a nyertes mellett pályázó cég kiléte nem derül ki a dokumentumból. A csarnokot a budapesti HC Építő Kft. fogja megépíteni, mely a debreceni stadiont is felhúzó Hunép Zrt. cégcsoportjához tartozik - írta a portál.

A csarnokot a Debreceni Labdarúgó Akadémia társasági adókedvezményes (tao) forrásból és önerőből fogja kifizetni. A kivitelezőnek a pallagi munkaterület átadásától számítva 6 hónapja lesz.

Képünk illusztráció, forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK