A kisiskolásoktól jöhet a segítség

Augusztus elsejével kezdődik a beiskolázási kereskedelmi szezon, a csúcs augusztus 20-a után várható. Idén 30 ezer gyerekkel több kezdi meg tanulmányait, ez segíthet a stagnáló kiskereskedelmi forgalmon.
Hőnyi Gyula, 2013. július 25. csütörtök, 19:59
Fotó: Napi.hu

Augusztus elején indul az iskolakezdési boom a hipermarketekben. Több éve erre az időszakra teszik a nagy láncok az akciókat, hogy minél jobban elnyújtsák az időszakot, ugyanis a háztartásokra ebben az időszakban a nyaralási kiadások is "rászakadnak". A valódi iskolakezdési hajrá jellemzően augusztus 20-a után kezdődik. A CBA a nagy alapterületű áruházaiban például erre az időszakra (szeptember 10−15-ig) ütemezi legkomolyabb akcióit. Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, ilyenkor papír-írószerből akár százszor több fogy az üzletekben, mint az átlagos hónapokban.

Idén az iskolakezdés mentheti meg a nyári forgalmat, ugyanis a láncok beszámolói szerint a június−júliusi forgalom nagyjából a múlt évi szinten stagnál. Ez is nagy eredmény, Fodor szerint a tavalyi adatokat hozni idén sokkal több munkával jár. Az Auchan Magyarország Kft.-nél vegyes a kép, Gillemot Katalin kommunikációs vezető lapunknak hozzátette, italokból nem sikerült elérni a tavalyi forgalmat, más termékek viszont jobban teljesítenek, így jön ki a stagnálás.

A nyár vége azért lehet nagyon húzós, mert a jogszabályváltozások miatt ebben az évben 30 ezerrel több gyerek megy iskolába, mint tavaly. Az Auchan hagyományosan széles választékkal készül a "szezonra", a cél, hogy a pénztárcákhoz illeszkedő kínálatból válogathassanak a vevők. Gillemot szerint egész biztosan az iskolatáska lesz az egyik slágertermék: ebből a termékkategóriából a teljes éves értékesített mennyiség 95 százalékát adja el ilyenkor a lánc.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

r1, 2013.07.25 20:26

A júniusi nagy mínusz lesz,ezt már sejtik,ezért sietnek a deviza probléma megoldásán.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunland, 2013.07.25 20:03

" kisiskolásoktól jöhet a segítség..."


..jó kis bulvár hír !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html