Az infotörvény módosítása és a Stop Soros törvénycsomag lesz ma napirenden

Az alaptörvény hetedik módosítását és a Stop Soros törvénycsomagot kezdi ma tárgyalni az Országgyűlés, de az infotörvénynek az EU új általános adatvédelmi rendelete (GDPR) miatti módosításáról is kedden kezdőik az általános vita - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. június 5. kedd, 07:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ülésnap 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás vitája következik. A javaslat szerint a változtatás célja, hogy védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését.

Az alaptörvény hetedik módosításának vitájában először csak az előterjesztői nyitóbeszéd és a vezérszónoki felszólalások hangoznak el, majd elnapolják a vitát.

A képviselők ezt követően folytatják le az egyes törvényeknek a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos módosításáról szóló törvényjavaslat, azaz a Stop Soros vitáját. A Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott törvénycsomaggal a kormány meg akarja akadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.

Az Európai Unió új általános adatvédelmi rendelete (angol rövidítéssel: GDPR) miatt jogharmonizációs céllal módosítani kell az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényt. Ennek az előterjesztésnek is ma lesz az általános vitája.

Az ülésnap végén ismét megnyílik az alaptörvény módosításának általános vitája.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK