Az ország több pontján is végigsöpört a vihar

Szombaton napközben több helyen leszakadt az ég az országban: Hódmezővásárhelyen és Szolnokon is sok eső esett. Utóbbi városban egy úgynevezett tuba is kialakult a zivatarfelhőkből, a képződmény akár tornádóvá is átalakulhat, ha a tölcsére földet ér - értesült a Híradó.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. május 6. szombat, 21:16
Fotó: Pixabay

Megint felhőtölcsér alakult ki az országban, ezúttal Szolnoknál. Többek szerint a viharfelhőből lelógó tölcsér néhány pillanatra elérte a földet, ami már tornádónak minősül. Károkat nem okozott a forgószél - írja a portál.

A Pest megyei Püspökhatvan egy részét viszont péntek este elöntötte a villámárvíz. Még lakóházak is veszélybe kerültek, több száz homokzsákkal védték ezeket. A Pest megyei település utcáin hömpölygött a víz, ami köveket és faágakat sodort magával. Több helyen az aszfalt is megrepedt, mert alámosta az eső.

A hirtelen jött vihar és a hatalmas mennyiségű lezúduló csapadék miatt a tűzoltók egész este dolgoztak a településen. Az eső pincéket és kerteket árasztott el, a beáramló víz szintje helyenként a fél métert is elérte, több lakóházat is homokzsákokkal kellett védeni.

HOZZÁSZÓLÁSOK